tirsdag 5. juli 2011

Egersund-Flekkefjord

Det store sommerværet lar fortsatt vente på seg. Egersund i morges var tåkete, men varmt, helt opp i 18 grader og det er nok rekord tror jeg.
Etter de flotte byene Haugesund,Skudeneshavn og Stavanger var forventningene til Egersund ganske store, men den innfridde ikke til forventningene. En sjarmerende by, javisst, men vi har sett det meste og det beste av Norge nå, så vi har høye krav. Trange gater og en viss sørlandsidyll fant vi, men ikke i samme grad som i de foregående byene.
Etter råd fra en meget snakkesalig butikk-eier tok vi turen opp til Vardehaugen med utsikt over hele byen, fjorden og havet utenfor. Dessverre var det såpass tåkete at vi ikke fikk det helt store utsynet, men verd turen opp var det absolutt og vi fikk tatt noen fine oversiktsbilder.
Så satte vi kursen for Flekkefjord ca 27 nm sørøst. Det var vind opp mot 9-10
sekundmeter, store bølger og veldig urolig sjø. Så det var en veldig masete tur, men vi kom helskinna fram til Flekkefjord etterhver.
I Flekkefjord traff vi Mariusz, en tidligere kollega av Wilhelm som har flyttet hit. Vi ble med hjem til ham og samboeren hans en tur for å se hvordan han har fått det her på sørlandet, og det så veldig bra ut.
Etterpå var vi på inspeksjon i en Bavaria 37 hos et par fra Rakkestad som vi traff i Stavanger og i Egersund, liten tvil om hva jeg ønsker meg neste gang....


We have left Egersund behind and are now in Flekkefjord. Another small city at the south-coast.
The weather has been very windy so we hade a rough ride on the open water.
We have met a former colleague of Wilhelm,Mariusz, that has moved over here.We have also met another couple on  their sailing-trip
The fotos are from the Egersund view-point close to the city.


Egersund fra utsiktspunktet, havna...

.....bykjernen

.....mot innseilinga fra vest

....og mot øst

Jammen traff jeg han Crocodile Dunde også

Ved innseilinga til Egersund

Vibberodden fyr øst for Egersund

Gjensynsglede for Mariusz og Wilhelm

Kjæresten Elisabeth var sjåfør !

Nabobåtens eiere Tove og Thor fra Rakkestad

og slik er det inni en Bavaria 36...lekkert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar