onsdag 25. mai 2011

Finnsnes-Senja-Husøy

Da har vi forlatt Tromsø og beveget oss litt sørover. Planen om å gå til Husøy ble skrinlagt etter morgenens lesing på yr.no. Sterk vind fra sydvest kunne gitt oss store problemer, så vi valgte å gå Malangen videre til Finnsnes.
Rett nord for Gibostad flokket store mengder med måker seg over fjorden.Wilhelm var kjapt ut med fiskestanga og dro opp 6 småsei på kort tid , så da var middagen i boks.  Willy dukket opp med bobilen sin, og etter middag med mølje og kokfesk, tok vi en tur i bobilen utover Senja og helt til Husøy. Så kom vi dit likevel, om enn ikke med båt. Husøy er en skikkelig avkrok, langt vekk fra allfarvei. Vi kjørte fjell opp og daler ned, gjennom tunneller og vinterlandskap, langs smale og øde veier før den lille øya dukket opp nede ved foten av det bratte fjell-landskapet.
Senja er en vakker øy, skikkelig idyllisk selv i småregn.

Hva er dette slags bygg, Tromsøværinger?

En av de gamle, nostalgiske hurtigrutene

Fiskebruk på Gibostad

Husøy

Alle husker vel dette skiltet fra TV

Husøy på nært hold


Regnbuen over Senja

4 kommentarer:

  1. Byggene du ser ligger like forbi Ølhallen.......men innbygget i glass er Polstjerna ( ei ishavskute som har nådd pensjonsalderen og er blitt et levende museum ;o)
    "Isflakene" er Polaria - opplevelsessenter med akvarium (kveite, steinbit, torsk, kongekrabbe og slikt) selbasseng hvor publiken kan være med å mate, noen seler kan betale med et kyss - hvis det passer ;o)- ytterst til venstre Polarmiljøsenteret - et internasjonalt forskermiljø på polare områder - og hadde dere sett enda lenger til venstre :) Hålogaland teater i sort polert granitt - ikke mye hvit italiensk marmor her nei.

    SvarSlett
  2. Der kan du se Rita. Wilhelm stoppet da vi kom til Ølhallen....hadde vi bare gått forbi og litt lenger så hadde vi fått med oss dette også,ser jo spennende ut fra sjøen. Vi får ta en nærmere kikk neste gang vi er i Tromsø!

    SvarSlett
  3. på vegne av herulf26. mai 2011 kl. 12:43

    har forresten fått korrektur fra Herulf om byggene i Tromsø - han mener bestemt at det er en kassert kortstokk som e heven i fjæra :o)

    SvarSlett
  4. Jeg har også hatt assosiasjoner til kort, men de er for tjukke...ser mer ut som marsmellows eller skumputer....

    SvarSlett