søndag 29. mai 2011

Raftsundet-Trollfjorden-Svolvær

Etter bryggedans i Sildpollen til langt ut de sene nattetimer og en liten vandring blandt bodene i formiddag , satte vi kursen for Raftsundet og Trollfjorden. Wilhelm ville gjerne overnatte inners i Trollfjorden, men været var så grått og vått og det var ingen dekning hverken på mobil eller pc, så jeg ville videre så jeg fikk oppdatert bloggen for dagen! Han var ikke vanskelig å overtale. Vi  kokte oss selvfisket torsk og sei ved flytebrygga til krafverket , før vi tøffet videre mot Svolvær.
Været i dag har vært grått og vått, men slett ikke kaldt, helt opp mot 12-13 grader har vi hatt. Nå ligger  vi ved gjestebrygga i Svolvær og i  morgen skal vi utforske byen. Værvarslet for de neste dagene er vind helt opp mot 12-13 sekundmeter,  så det er mulig vi blir en dag eller to ekstra her. I dag har vi hatt blikkstille vann og ideelle forhold for oss som ikke har seil (....enda ;))

Rett før Raftsundet

Fra Raftsundet




Innløpet til Trollfjorden. kraftstasjonen kan skimtes helt innerst

Trollfjorden

En dansk seilbåt på vei inn i Trollfjorden

Ved flytebrygga til Trollkraft

Mot Svolvær


Hvem er dette? Hun står ved innseilinga til Svolvær

Svolværgeita. Kanskje vi skal bestige denne...;)

4 kommentarer:

  1. hei, ligger litt foran skjemaet ser det ut til...
    Er artig å følge dere og se alle de fine bildene!

    SvarSlett
  2. Ja, skjemaet er ikke så veldig viktig på tiden, men selve ruta følges sånn nogenlunde. Våre italienske venner som skulle vært med i Lofoten har meldt avbud, så nå står vi helt fritt videre.
    Det er bare å hive seg med en tur hvis det frister ...;)))

    SvarSlett
  3. fiskerkona(av Per Ung) står i innseilinga til Svolvær - hun hilser firskerne velkommen og farvel - alt ettersom ......
    håper været er sånn noenlunde hos dokker - og så må dokker få med dokker grilla tørrfisk en eller annen plass - Yummi!!! i Henningsvær eller Nufsfjord(fengselet)eller på kjøkkenet i Svolvær ;o) det e mat for mons det.

    SvarSlett
  4. Grilla tørrfisk har vi ikke smakt før, men Wilhelm vil helt sikkert prøve det!! Er ikke helt sikker på om det frister meg....men jeg er kanskje for gammel til å være så sær ar jeg ikke vil smake....

    SvarSlett