søndag 22. mai 2011

Kirkenes - russergrensa

Langfjorden, som ligger sørvest for Kirkenes

Russergrensa

Russergrensa, hold deg på denne siden av portstolpene

Så nærme kom vi Murmansk, denne gangen.....

Gutteleketøy

Hurtigruta ved kai i Kirkenes

Russisk fisketråler

Norske grensevaktsoldater leker seg ved å kjøre tett opp i sida på hurtigruta


Nå har vi nådd turens endelige og nest østligste mål, Kirkenes. I dag har vi vært på busstur til den russiskse grensen, med skandinavisk guide som hadde utrolig mye interessant å fortelle.  Kirkenes ligger på bredde med Kairo og Istanbul. Hvis det ikke hadde vært en del av Norge, hadde vi måttet skru klokka 2 timer fram for å passe med tidssonene som breddegraden tilsier. Det er mange russere  her og de fleste skiltene er både på norsk og russisk. Grensen mellom Norge og Russland er også schengengrense og derfor ekstra viktig å overvåke for å unngå ulovlig innvandring til schengen og EU-landene. Grensen har på norsk side ca 150 grensevakter mens det på den russiske siden er 1500. Norge og Russland har aldri vært i krig og grensen er et fredelig sted, men hold deg på den norske siden. Kommer du for langt over og blir tatt av russiske grensesoldater, kan du regne med 2-3 dagers avhør i Murmansk og minst 10.000 kr i bot.

7 kommentarer:

  1. hei, ser at turistan har det flott - med innlagt guiding te naboan i øst ;o) - ønske dokker en god tur vestover og at midnattsola hilse på underveis ;o)

    SvarSlett
  2. Takk for det. Sola kommer i natt, det klarner nå og vi har inntatt plass helt i fronten på panoramasalongen, klare med kamera :))

    SvarSlett
  3. Artig, artig ang. russergrensa.
    Håper dere så sola.
    Wenche

    SvarSlett
  4. Så nå er dere ved "point of return" og begynner hjemturen?
    Og det er kanskje nå den beste delen begynner og alle småplassene skal besøkes?
    Det må jo være interessant selv om været er like dårlig som her sørpå.
    Vi får håpe naturen snart skjønner at det er på tide å legge om til sommervær. Kos dere på Hurtigruta.

    SvarSlett
  5. Vi er nok litt mer avslappa enn russerne, Wenche. Det russiske konsulatet er den eneste bygningen med gitter foran vinduene i Kirkenes.

    Ja, nå begynner koseturen Per-Rune, men regnet trommer på taket.....

    SvarSlett
  6. Hei naboer. Det er så artig å følge dere på ferien deres.Vi har vært på mange av de stedene dere er på så vi kjenner oss igjen.Bildene er omtrent like også.Det ser ut som dere koser dere selv om været ikke alltid er like bra.Dere går ikke glipp av noe for her er det ikke sommer enda.Kos dere videre. Vi følger med. Hilsen Bente og Terje.

    SvarSlett
  7. Så hyggelig at naboene følger med:) Har dere vært med hurtigruta på tur? Det er alltid mer spennende å se bilder fra steder man kjenner seg igjen på. Håper det står bra til i nabolaget:
    God sommer :))

    SvarSlett