tirsdag 31. mai 2011

Svolvær-Kabelvåg-Henningsvær

Det forferdelige uværet som skulle komme i natt,  merket vi ikke noe til. Enten kom det ikke, eller så lå vi så skjerma til at vi ikke følte vinden og bølgene.
Vi våknet opp til blikkstille vann, kastet tidlig loss og bega oss  ivei utenfor moloen mot Kabelvåg. Der kom dønningene etter nattens vær og fikk oss til å føle oss som en liten plastand som duppet  i bølgene.....
Første stopp var Kabelvåg, et lite fiskevær som vi bare betraktet fra sjøen før vi reiste videre til et sted som heter Nyvågan. Der har Wilhelm vært på firmatur og har masse gode minner om akevittsmaking, stampebading og kjøring med ribb. Vi var ikke på Kalle, Rita, men dette var nok rett i nærheten. Det er så mange flotte plasser her, vi kan ikke få med oss alle....
Så reise vi videre til Henningsvær, som var dagens mål. De første menneskene vi ser der er paret fra den danske seilbåten som vi traff i Trollfjorden. De traff vi også i Svolvær, så dette var 3.gang på 3 dager ! Kanskje ikke siste heller. De hadde syklet fra Svolvær, spreke folk !
Henningsvær er en av Lofotens aller mest populære turistmål og det er en idyllisk plass. Ca 500 mennesker bor her , men i fiskesesogen er det langt fler. Vi vandret gjennom hele fiskeværet og var innom det som var av butikker og gallerier. Det er også en klatreskole som har base her og som driver klatrekafeen. Der var vi  innom og tok en kopp kaffe, et litt uvanlig sted, dekorert med klatreutstyr og bilder fra fjellklatring.

Wilhelm ble så betatt av denne at han ville vise den fram til alle!

Svolværgeita på nært hold

Båthavna ved foten av Svolværgeita, hvor vi sov siste natta

Fra Kabelvåg....


...og Nyvågan ,hvor noen har smakt på akevitt....

.....og badet i stamp

De danske seilerne som har 7 mnd permisjon
og som avslutter med 2 mnd på Fiji....

Her er Wilma fortøyd ved hotellbrygga i Henningsvær


Like kjekt som barneparkering.
Wilhelm ønsker seg en slik på Ikea, med båt- og jaktblader
og gratis tilgang til Facebook

med hele Henningsvær "sentrum" i bakgrunnen

Da kvelden nærmet seg og vi hadde studert værmeldingen, fant vi ut at vi ville gå videre til Stamsund i kveld istedet for imorgen tidlig, da det er meldt sterk vind og vi trolig ikke hadde kommet avgårde før langt utpå ettermiddag.. Så nå er vi her i Stamsund og i morgen er vi klare til å utforske stedet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar