mandag 27. juni 2011

Askvoll-Gulen-Feste

Regnet har pisket ned i nesten hele dag, derfor har vi kjørt litt lenger enn planlagt. Vi tøffet ut fra Askvoll ca kl 11 og tok mange trange sund sørover, først Korssundet, over Sognefjorden,gjennom Gulen , forbi Mongstad og til slutt Fonnessundet og Lurefjorden, før vi la til her ved Feste, rett nord for Bergen.
Nå er det bare 3 uker igjen av turen for meg, og status så langt.: Gått 1970 nautiske mil , brukt ca 3800 liter diesel, 60 døgn på farta, hilst på maaange søskenbarn og sett utrolig mye flott natur og mange idylliske plasser.Vi har vært på alla karta på værmeldinga og er nå på det nest siste,Bergen føles plustelig som nesten hjemme.
Jeg har lest mer en 2000 sider, heklet 6 luer, tatt mer enn 4000 bilder, brukt 1/2 tube solkrem til ansiktet (50ml-tube) og ingenting av solkremen til kroppen......
Nå er det snart tid for å begynne å forberede kroppen på at det ikke bare er lørdag hele uken...... men ikke riktig enda...;))

The rain has been pouring down all day long, and we have moved south through some very small  fjords on our way to Bergen. We have passed Mongstad oil refinery and a statu of the late kong Olav that they did not want in Oslo because he looked like a diktator.
In three weeks time I will be back at work...and so far I have among others read more than 2000 pages, knitted 6 hats and taken more than 4000 fotos.

En flott båt som kom inn til Askvoll i morges for å bunkre

Korssundet, her er det smalt!

Seglsteinen i tåkedisen

Plutselig dukket statuen av kong Olav ut av tåka i Gulen,
den som de ikke ville ha i Oslo fordi den ser ut som en diktator

Mongstad

Flere flotte båter.....

4 kommentarer:

  1. Ikke sjekk værmeldinga for Vestlandet de nærmeste to dagene!

    SvarSlett
  2. Er det noe vi er opptatt av så er det værmeldinga,Lene! Men hva er vel Bergen uten regn? Tvi,tvi, det hender de melder feil og verre kan det jo ikke bli...;))

    SvarSlett
  3. Melder om enda en superflott sommerdag i nord ;o)
    men det kan vi godt venne oss til ......
    har fulgt dere akkurat gjennom de 2000 sidene og de 6 luene - for å ikke glemme den halve, lille tuben din med solkrem, May-Brit.
    Ønske at yr.no tar feil når det gjelder Bergen. trur forresten at Bob Dylan og Suzanne Vega har konsert der i helga(det hadde vært noe) god tur videre til dokker toan.

    SvarSlett
  4. Takk Rita :) Unner dere været,kanskje du trenger litt solkrem...;) Prøver oss på konserten, den er i morgen,har ikke billetter ,men det går 22000 mennesker inn på Koengen ( eller Kuenga )så det er vel kanskje plass til oss likevel.
    Men jeg står ikke ute i striregn, så vi ser an til i morgen.

    SvarSlett