tirsdag 7. juni 2011

Inndyr-Bolga

Så har vi fortsatt båtturen videre sørover. Vi gikk ut av Saltstraumområdet gjennom et annet trangt sund som  heter Sundstraumen. Her er det enda trangere passasje enn i Saltstraumen, men strømmen er ikke så sterk.
Videre sørøver gikk vi innom Inndyr, som er et lite sted på fastlandsiden av Sørfjorden. I hovedgata har de lykstestolper som ser ut seilskutemaster.
Siden sjøen var såpass rolig ville vi komme oss på sørsida av Kunna som er et værutsatt område. Turen var så rolig at jeg kunne hekle hele veien....:))
Nattens stopp er Bolga, ei lita øy på helgelandskysten, i Meløy kommune. Her bor det ca 160 mennesker, og minst halvparten av dem har observert oss når vi gikk en liten tur langs den ene gata i "sentrum". Det er ikke mange turister her enda  fordi det er tidlig i sesongen. Øyas lille kro åpner ikke før St.Hans. Ellers skal øya være et lite solparadis, både natt og dag. Sola er dessverre ikke her idag, men idyllisk er det likevel.
Her uti havgapet har vi ikke mobildekning og ingen kanaler på riks-TVen vår, men pc er oppe og går..;))
og radioen har mange fine kveldsprogrammer bl.a Herreavdelingen på P1.



Sundstraumen på det smaleste.

Mange artige tåkeformasjoner 

Havørn er observert flere ganger i dag

Sørfjorden

Fra Inndyr med seilskutemastelyktestolpene
(jeg er medlem i foreningen mot orddeling)

Havna i Inndyr

Bolga, stranda hvor måkene sover

Havna på Bolga

Kroa som ikke er åpen enda

Hvor lenge må vi vente på servering....?

1 kommentar:

  1. Solveig H K Pettersen9. juni 2011 kl. 14:07

    Hei!! Du verden så flotte bilder !!! Kjempegøy å lese hva dere gjør og hvordan dere har det. Du er kjempeflink til å skrive :-)
    Er jo så sjelden på datan jeg vettu, så først nå i det siste har jeg fått surra meg til å titte litt på bloggen deres. Veldig bra.Skal helt klart innom litt oftere heretter. Klemz og god tur videre. Det øs pøs regner forøvrig her i dag ;-))

    SvarSlett