torsdag 9. juni 2011

Nordfjorden-Træna

I morges gikk vi fra Bolga til Nordfjorden, en liten sidefjord av Melfjorden, for å prøve fiskelykken. Det var en flott fjord, med høyere og høyere, stupbratte fjellsider jo lenger inn vi kom i fjorden. Innerst ligger en gren av Svartisen og ruver over fjorden. Et ganske imponerede syn.
Dessverre bydde ikke fjorden på den fiskvelstand vi var blitt forespeilet, iallefall var det lite utslag på ekkoloddet, og i våre moderne tider hiver du ikke ut snøret før teknologien har gitt signal..... Lenger ut derimot fikk vi litt småsei og en torsk til kveldens fiskesuppe.
Fjorden var stille og rolig og sola strålte etterhvert fra en skyfri himmel. Forholdene var ideelle for å krysse fjorden ut til Træna, som er vårt ytterste og mest avsidesliggende mål, langt ut i havgapet.
Her har vi altså ankret opp for kvelden, klare til å fotografere midtnattsola......hvis den ikke har gjemt seg bak skyene som har kommet den siste timen. Nå ligger vi rett under polarsirkelen, så dette er muligens siste sjangs til å se den. Vi får se hvor vi havner i morgen natt!


God natt. Den doble termodyna mi er god å ha!!

Reindsyrbukk på beite i Nordfjorden.

En del av flokken

Nordfjorden

Svartisen lengst inn i fjorden

Ja den er litt svart, svartisen!

En av mangfoldige fossefall i fjorden

Utover mot Træna. Her koker det av småfisk

Hestmona

Fata morgana?? Nei, det er Træna som kommer ut av disen!

1 kommentar:

  1. Hei matrosa og gubben ;o)
    I Tromsøbyen skinner sola - det er godt over 20 grader (varme). Livet (SOLA) smiler og det håpe æ at det/den gjør for dokker også.

    Bare en liten værrapport fra nord !!
    p.s.
    May- Brit - du skal ha skryt for mange fine bilder og om stort og smått, vi andre får jo lov å *være med litt* på turen dokkers. Kos dokker masse - ferien tar slutt en dag........

    SvarSlett