fredag 3. juni 2011

Fra Skrova tilbake til Svolvær

I dag har vi trosset vind og bølger og kjempet oss inn til Svolvær igjen. Skrova med sine drøyt 200 innbyggere, ene butikk og ene restaurant ble fort brukt opp etter at vi hadde gått alle veiene på øya og også utforsket turløypenettet. I regn og sterk vind frister det ikke å gå langs sleipe stier og glatte svaberg, mens du kjemper for å holde lua på hodet og kneppinga i jakka sammen. Skrova reklamerer med at de er Norges Hawai med kritthvite sandstrender , flest soldøgn og minst nedbør av alle øyene i Lofoten. Det hjelper ikke når regnet høljer ned de dagene vi er der. Vi avla øyas havbruksselskap et besøk og fikk kjøpt med oss fersk hvalbiff og røkt hvalkjøtt. Det skal bli spennende å smake den røkte varianten som er ny for meg, ellers er hvalbiff en del av hverdagskosten fra barndommen min  i Sandefjord.
Nå ligger vi altså i norde havn på Svolvær igjen. Vinden river i kalesja og fortøyningstauet knirker hver gang vinden tar tak i båten. Her sitter jeg og hekler ull-luer med vifteovnen på og Wilhelm sitter foran Pcen, mens vi hører på nyhetene at de i sør har både 20 og 25 grader og deilig sol. Her er det 8 grader.
Norge er et vakker land, med flott natur, spesielt her i nord, men jeg sjønner jo hvorfor det er sørpå folk flest bor.......;)
Nå gleder vi oss til sola kommer tilbake igjen, i mellomtiden koser vi oss med inneaktiviteter....:))


Brannbilen på Skrova. Ser ut som det er en stund siden
den var på utrykning.

Moloen på vestsiden av Skrova

Lett sjøsprøyt

Herr og fru måke koser seg utenfor båten vår

Den myke siden av machomannen

Wilhelms beste venn...pcen

Snart ferdig med lue nr 3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar